Om Weiss Andersen

Per Weiss Andersen er født i Danmark i 1959. 

Fra 1975 til 1990 var musik den store lidenskabelige passion, og det blev til utallige timer i øvelokaler, udgivelse af 3 albums, samt talrige koncerter, som trommeslager i Aarhus bandet ROX. 

Sideløbende med arbejdet som musiker studerede han på Arkitektskolen i Aarhus, hvor han dimitterede som industriel designer i 1988. Efter endt uddannelse arbejdede han i en kort periode i Friis & Moltkes designafdeling, under Ove Rix og Elmar Moltke. Det var en lærerig oplevelse, som affødte stor respekt for nogle af de markante personligheder på den danske design og arkitektur scene. Kontakten blev vedligeholdt og i årene omkring år 2000, nød Per og familie hyggelige og venskabelige stunder med Knud Friis og Ove Rix i forhold til renovering af deres hus. 

Siden 1989 har Per Weiss Andersen været chef for Innovation Living Design Office og har haft ansvar for koncept, produktdesign og marketing. Et spændende arbejde med fokus på kunst og kultur, samt perspektivering af evigt skiftende trends i et globalt perspektiv. Arbejdet resulterede, blandt andet, i et tæt samarbejde og venskab med Verner Panton i årene, før hans død i slutningen af 90’erne.

Siden 2010 har Per Weiss Andersen, sideløbende med sit arbejde som designchef for Innovation Living, arbejdet med grafik, billedkunst og skulpturer. Det har resulteret i mange værker, hvor de fleste er malet på Cyklus papir, lavet af recirkulerede fibre. Han har nu udvalgt et begrænset antal værker, som er blevet optimeret til højkvalitetsprint på Hahnemühle papir.

“I forhold til arbejdet med kunstværker, er jeg drevet af begejstring for den frie, uforudsigelige og umiddelbare kreative proces, der ofte ender med at have sit helt eget liv. Jeg stræber efter at skabe abstrakte figurative værker, der giver beskueren lyst til og mulighed for personlig fortolkning” Weiss Andersen 

 

 
1 af 6